ЖАЛПЫ БІЛІМ БЕРЕТІН МЕКТЕП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ҚҰЗЫРЕТТІЛІГІН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Юлдашев, М.Ш.; Шамитдинов, О.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада қазіргі күнде білім беру саласында үлкен сұранысқа ие болып отырған құзыреттілік тәсілді орта мектептің педагогикалық үдерісіне енгізудке шарраты мен перспек-тивасы қарастырылады. Сондай-ақ, автордың өз тәжірибесінен алып құзыреттілік тәсілді қолданудың мысалы келтіріледі.
Keywords: құзыреттілік тәсіл; орта мектеп; білім беруге қойылатын талаптар; оқушы құзыреттілігі