ЕРТЕГІ ТЕРАПИЯСЫ АРҚЫЛЫ ЖЕТКІНШЕКТЕРДІҢ РУХАНИ-АДАМГЕРШІЛІК ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫН ДАМЫТУ - Каирова, Б.К.; Аубакирова, Н.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Рухани адамгершілік құндылықты басшылыққа ала отырып, бала өмірінде осы ертегінің берері мол екендігінде, болашағына деген мəнін еш уақытта жоғалтпайтынын, ғалымдардың өзі дəлелдеген. Осы ертегі терапиясына жол тартқан себебі де сол, жасөспірімнің тіпті ересек адамдардың өзі ертегі терапиясынан бас тартқаны емес. «Ертегі терапиясы – психотерапияның бір бағыты ғана емес, психологияның, педагогиканың, психотерапияның жəне əртүрлі мəдениет философияның көптеген жетістіктерінің синтезі болып келеді.
Keywords: тəрбие; ертегі терапиясы