ОҚУ–ТӘРБИЕ ҮДЕРІСІНДЕ БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫҢ МЕДИАҚҰЗЫРЕТТІЛІГІН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Тукенова, Г.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Өзектілігі: мақалада заманауи білім беру кеңістігінде пайда болып отырған сын–қатерлер жағдайында тиімді бағдарлануға мүмкіндік беретін білім алушы – болашақ маманның құзыреттілігі туралы және оны қалыптастыруды ғылыми негіздеу. Мақсаты: медиақұзыреттілікті қалыптастыру туралы түрлі авторлардың еңбектеріне талдау жасау, отандық білім беру кеңістігіне тиімді жолдарды қарастыру.
Keywords: медиақұзыреттілік; медиабілім беру; бұқаралық ақпарат құралдары