ПОЭЗИЯ ТІЛІНДЕГІ ТРОПТАР - Жадырасын, Д.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Бұл мақалада троптың теориялық негізі еуропа,орыс,түркі,қазақ тіл біліміндегі еңбектерде қарастырылатыны айтылады. Троптың түрлерінің поэзияда кездесуі лингвистикалық тұрғыдан сөз болады. Мақсаты: көркем шығармалардағы троп түрлерін жарқын мысалдармен дəлелдеу.
Keywords: поэзия; троп; кейіптеу