ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ БЕРУ – ЖАҺАНДАНУ НЕГІЗІ - Дауренбекова, Айгуль Талгатовна; Исмагулова, Кулпараш Ауезхановна (My University, 2019)
Мақалада қазіргі заман талабына сай жаңартылған білім берудің маңыздылығы айтылған. Білім берудегі ұстаздардың алдындағы міндет - олардың осы жаңаша білім беруге дайындығы. Ақпараттық-коммуникациялық технологиялар көмегімен сабақ жүргізу, ақпараттық құзіреттілікті қалыптастыру. Оқушының математикалық сауаттылығын қалыптастыру үшінсабақта əр түрлі стратегияларды қолдану арқылы олардың пəнге қызығушылығын арттыру. Оқушылырдың мектептегі алған білімдерін өмірде қолдана алу, осыған орай білім сапасын арттыру жолдары көрсетілген. В статье говорится о важности обновленного образования в соответствии с современными требованиями. Задача педагогов в образовании - их готовность к новому образованию. Проведение занятий с помощью информационно-коммуникационных технологий, формирование информационной компетентности. Повышение интереса учащихся к предмету через использование различных стратегий на уроке для формирования математической грамотности учащихся. Расширить и закрепить знания, полученные в школе, применять в жизни, в пути повышения качества образования. The article talks about the importance of updated education in accordance with modern requirements. The teacher’stask in education is their readiness for a new education. Conducting classes with the help of information and communication technologies, the formation of information competence. Increasing students' interest in the subject through the use of various strategies in the classroom for the formation of mathematical literacy of students. Expand and consolidate the knowledge gained in school, apply in life, in the way of improving the quality of education.
Keywords: рухани жаңғыру; математика; математикалық сауаттылық; ұлттық құндылық; ақпараттық технология; стратегия; жаңартылған білім; духовное обновление; математика; математическая грамотность; национальные ценности.; информационные технологии; обновление образования; стратегия; spiritual renewal; mathematics; mathematical literacy; national values; information technology; strategy; education renewal