РУХАНИ АДМАГЕРШІЛІК ТӘРБИЕ – МАҢЫЗДЫ МІНДЕТТЕРДІҢ БІРІ - Утенова, З.Т.; Бекбаева, С.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақала адамгершілік–адамның рухани байлығы туралы, болашақ ұрпақты ізгілік бесігіне бөлейтін руханият дәуіріне деген жаңа қадам басуына тәрбиелеу. Бұл мақалада адамгершілік тәрбиенің нәтижесі адамдық тәрбие болатыны айтылған. Баланың бойына жастайынан ізгілік, мейірімділік, қайырымдылық, яғни адамгершілік құнды қасиеттерді сіңіріп, өз–өзіне сенімділікті тәрбиелеуде отбасы мен педагогтар шешуші роль атқарады. Рухани –адамгершілік тәрбие– екі жақты процесс болып табылады.
Keywords: рухани; адамгершілік; тәрбие; жасөпірім; құндылықтар; адалдық; ұжым