ҚАШЫҚТАН ОҚЫТУ ЖАҒДАЙЫНДА ƏЛЕУМЕТТІК-МƏДЕНИ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІНДЕ БІЛІМ БЕРУДЕГІ АТА-АНА РӨЛІ - Əзім, А.Б.; Сламбекова, Т.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазіргі таңда əлеуметтік-мəдени құндылықтар негізінде білім беру мəселесі өте өзекті. Сол себепті мақалада əлеуметтік-мəдени құндылықтар негізінде білім берудің негізгі тəсілдері мен бағдарламалары жан-жақты қарастырылған. Зерттеу барысында «Қашықтан оқыту баланың бойындағы əлеуметтік-мəдени құндылықтарды арттыруда қандай мəселелер тудыруы мүмкін?»; «Қашықтан оқыту жағайында білім берудегі ата-ана рөлі қандай?» сауалдарына жауап ізделіп, ата-ананың баланың алдындағы жауапкершілігі мен материалдық тұрғыдан қамтамасыз етуі секілді міндеттері айқындалған.
Keywords: əлеуметтік-мəдени құндылықтар; қашықтан оқыту; ата-ана рөлі; білім беру; мəдениет