ТОҒЫЗҚҰМАЛАҚТЫҢ ДАМУ ТАРИХЫ - Какашев, Қ.Т.; Бекмухамбетова, Л.С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Бұл мақалада тоғызқұмалақтың даму тарихы қарастырылған. Бүгінде тоғызқұмалақ үлкен сұранысқа ие болып отырған, кеңінен дамып, қанат жайып келе жатқан ұлттық ойынымыздың бірі. Оның дамуы үшін де бірталай игілікті істер жасалынып келеді. Бұның айқын көрінісі ең алғаш тоғызқұмалақтан елімізде жекелей чемпионаттар мен Әлем Чемпионаттары өткізіліп келеді. Қазіргі уақытта тоғызқұмалаққа тек қазақтар ғана емес, шетел азаматтары қатты қызығушылық танытып отыр. Әлемнің көптеген елдерінде ұлттық ойынымыз кеңінен насихатталып жатыр. Бұл ойын әлемдік деңгейдегі ойын үлгісіне айналуда.
Keywords: тоғызқұмалақ; чемпионаттар; Әлем Чемпионаты; ұлттық ойын