ОҚЫТУ ӘДІСТЕРІН ДАМЫТУ БАҒЫТТАРЫ ЖӘНЕ ФИЗИКА САБАҒЫН ОҚЫТУҒА ТӘЖІРИБЕГЕ БАҒЫТТАЛҒАН ТӘСІЛ - Казиева, Г.Н.; Тастанов, М.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
«Физика» бағыты бойынша қолданыстағы білім беру құрылымы қарастырылып, оның негізгі сипаттамалары келтірілген; мектепте оқыту әдістері сипатталған; физиканы оқыту әдістері, сондай-ақ мұғалімдердің алдында тұрған мәселелер бағаланады; оқушыларға бағытталған оқытудың заманауи формалары көрсетілген; оқушылардың физика бойынша білімдерін қолдану перспективасы ұсынылған; оқытудағы мұғалімнің рөлі қарастырылған курсқа оқытудың негізгі міндеттері мен салдары (мәні) анықталды. Курсты оқытудың негізгі әдістері зерттелді; ашық міндеттер қарастырылады, олар арқылы жүйелік тәсілдің элементтерін жүзеге асыруға және физиканы оқыту процесінде оқушылардың шешім қабылдау қабілеттерін қалыптастыруға болады.
Keywords: физика; білім; экономика; психология; оқыту әдістері; оқыту; технология; жобалау әдісі; эвристикалық әдіс; интерактивті әдіс