ҰЛТТЫҚ ОЙЫН – ҰЛТ БОЛАШАҒЫ - Успанова, А.О.; Молдахметова, Г.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада мектеп жасына дейінгі балалардың ӛміріне ұлттық ойындардың маңызды қажетті құрал екені ашылды. Балалардың ұлттық ойындар негізінде мектеп жасына дейінгі балаларды салауатты өмір салтына тәрбиелеуде қалыптасуына, машықтануына басты назар аударылды. Ұлттық ойын арқылы балаларының қызметіндегі психикалық процесті белсенді қызығушылықтарын арттырып, өздігінен білім деңгейін кӛтеруге үйретіп өзін–өзі тәрбиелеуге дағдыландыру.