ҚАЗІРГІ ЖАҒДАЙДАҒЫ ЭКОНОМИКАЛЫҚ ТЕОРИЯ КУРСЫНДА ПРОБЛЕМАЛЫҚ ОҚЫТУ ƏДІСІН ҚОЛДАНУ - Жиентаев, С.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазақстанның жоғары оқу орындарының қазіргі заманғы білім беру жəне ғылыми-зерттеу стратегиясы жоғары білім беру парадигмасының өзін «teaching» форматында оқытудан «learning» форматына өзгертуді талап етеді. Қоғамдық өмірді демократияландыру, қоғамда жаңа өндірістік қатынастардың қалыптасуы қоғамның экономикалық өмірін терең, жан-жақты зерттеуді талап етеді. Бұл болашақта қоғамдық өндірістің экономикалық мəселелерін шешетін қазіргі жастар үшін əсіресе өзекті.
Keywords: университеттің білім беру стратегиясы; проблемалық талдау əдісі; пайданың орташа мөлшері