БІЛІМ БЕРУ ҚЫЗМЕТІНДЕГІ ОТБАСЫНЫҢ, МЕКТЕПТІҢ, ҚОҒАМНЫҢ ӘЛЕУМЕТТІК СЕРІКТЕСТІГІНІҢ МАҢЫЗЫ - Нургожина, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада білім беру жүйесіндегі осы үш институттың өзара әрекеттесуінің қажеттілігі мен тиімді серіктестікке қол жеткізу жолдары талқыланады. Әлеуметтік серіктестік тұрақты қарым–қатынас пен ынтымақтастықты талап етеді, бұл оқушылардың академиялық, эмоционалдық және әлеуметтік дамуына оң әсер етеді. Отбасы, мектеп және қоғам күш біріктіре отырып, балалардың жан–жақты дамуына қолдау көрсететін орта қалыптастыра алады.
Keywords: отбасы; мектеп; қоғам; білім; әлеуметтік институт