КҮШ – ЖІГЕРДІҢ БІРЛІГІ: ОТБАСЫ – МЕКТЕП – ҚОҒАМ – ЖЕКЕ ТҰЛҒАНЫ ТӘРБИЕЛЕУДЕГІ МАҢЫЗДЫ РӨЛІ - Каленова, Г.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Тәрбиелі тұлғаны қалыптастыру отбасының, мектептің және қоғамның үйлесімді әрекеттерін талап ету жолдары көрсетілген. Бұл «Біртұтас тәрбие» бағдарламасының негізі болып табылатындығы дәлелденген. Отбасы баланың негізгі құндылықтары мен мінезін қалыптастыруда басты рөл атқаратындығы, мектеп бұл үдерісті білім беріп, әлеуметтенуге жағдай жасап толықтыратындығы, қоғам дүниетаным мен өмірлік қағидалардың дамуына әсер ететін сыртқы орта екендігін айқындалған. Барлық институттардың бірлігі мен ынты–мақтастығы қазіргі заманғы әлемге сәтті бейімделе алатын тұлғаның үйлесімді қалыптасуы қамтамасыз етілген.
Keywords: тәрбиелі тұлға; отбасы; мектеп; қоғам; үйлесімді әрекет; біртұтас тәрбие; құндылықтар