АБАЙ ҚҰНАНБАЙҰЛЫНЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ КӨЗҚАРАСТАРЫНЫҢ ҚАЗІРГІ КЕЗДЕГІ ТƏРБИЕЛІК МƏНІ - Айдналиева, Н.А.; Ерубаева, А.; Саипназарова, М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Адам ата-анадан туғанда есті болмайды: естіп, көріп, ұстап, татып ескерсе, дүниедегі жақсы, жаманды таниды дағы, сондайдан білгені, көргені көп болған адам білімді болады. Ұлы ақын жас ұрпақты ізденісте, жан-жақты білімді болуға шақырады. Абай жастардың бойындағы кеселді кемістіктерді, арсыздық пен ұятсыздықты, надандықты тəрбие жəне білім беру арқылы жоюға болатының көрсетті.
Keywords: білім; тəрбие; адами қасиеттер; көрнекілік