ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН МҰРАСЫН ЗЕРТТЕУ МЕН ІЛГЕРІЛЕТУДІҢ ӨЗЕКТІ МƏСЕЛЕЛЕРІ - Гиса, П.Б.; Аубакирова, Г.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Ақынның шығармалары тек пейзаждық лирика ғана емес, сонымен бірге болмыстың мəні туралы философиялық ойлар. Оның көз алдында табиғат ұлы емші ретінде маңызды, ол дүниелік өмірге бейбітшілік пен жаңару əкеледі. Ақын өмірді барлық қиындықтар мен қуаныштармен таң қалдырды, өмірдің табиғаты барлық көріністерде ақылға қонымды жəне əдемі екенін түсінді. Əлем мен адамзат, Туған жер мен адам арасында ажырамас байланыс бар.
Keywords: педагог; теоретик-этнограф; тарихшы; экономист