СƏКЕН ЖҮНІСОВТІҢ «ЖАПАНДАҒЫ ЖАЛҒЫЗ ҮЙ» ШЫҒАРМАСЫНДАҒЫ ТЕҢЕУДІҢ ЭТНОЛИНГВИСТИКАЛЫҚ СИПАТЫ - Қанапина, С.Ғ.; Сабыржан, Н.С.; Сакенова, С.С.; Мақсұтова, М.Қ. (publisher of Kostanay state pedagogical university, 2020)
Тілдегі теңеулер – бүгінгі ұлттық əдеби тілдегі бағзы заман өмірінің адам санасындағы ұқсату белгісінің көркемдік қуаты. Берілген мақала Сəкен Жүнісовтің «Жапандағы жалғыз үй» романындағы теңеулердің этнолингвистикалық қолданысын зерттеуге арналған.
Keywords: теңеу; этнолингвистика; сөздік; мағына; құбылыс