ҰЛЫ ДАЛАНЫҢ ДАРА ҰСТАЗЫ - Əліпбекова, Т.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Ы. Алтынсариннан бастау алған қазіргі қазақ педагогикасының өткені мен бүгініне талдау жасай отырып, тəрбиелік мəндегі мол мұраларын шəкірт бойына сіңірудегі үлесін сипаттау. Мақсаты: Балаларға білім мен тəрбие беруде Ыбырай Алтынсарин методикасының мəнін арттыра отырып, өз тəжірибесінде жаңартылған білім мазмұнына сай қолдану деңгейін көрсету.
Keywords: Əдістеме; тəрбие; білім мазмұны; жаңашылдық; білім алуға қызықтыру