ЖАЗЫЛЫМ ДАҒДЫСЫН ДАМЫТУ – ОҚУШЫЛАРДЫҢ ЖҮЙЕЛІ ОЙЛАУЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ ҚҰНДЫЛЫҒЫ - Досымова, З.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада оқушылардың жазылым дағдысын дамытуда жоспар құрудың маңызы қарастырылады. Жоспар құру – ойды жүйелеудің, мәтін құрылымын дұрыс қалыптастырудың және жазылым сапасын арттырудың негізгі құралы. Жазылымға дайындықтың тиімді тәсілі ретінде жоспардың түрлері, оны құру әдістері мен оқушылардың танымдық қабілетіне әсері талданады.
Keywords: Жазылым дағдысы; жоспар құру; ой жүйелеу; танымдық қабілет; білім беру