ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ЖƏНЕ ОНЫҢ ТƏРБИЕЛІК МҰРАСЫ - Макенова, М.А.; Аубакирова, Г.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазақ балалары үшін ана тілінде аса бай əңгімелер мен өлеңдер жазып, Алтынсарин қазақ əдебиеті тарихында жазушы-суретші ретінде Абаймен бірге лайықты орын алды. Оның шын жүректен, шынайы жазылған шығармалары, балалардың қызығушылықтары мен жүрегіне жақын жəне əлі күнге дейін ескірген емес. Алтынсариннің тарихтағы, этнографиядағы жəне өлкетанудағы маңызы зор.
Keywords: тарих; педагог; мұра; ақын; жазушы