ИССЛЕДОВАНИЕ ЦЕННОСТНО-ПОТРЕБНОСТНОЙ СФЕРЫ ДЕВИАНТНЫХ ПОДРОСТКОВ - Назмутдинов, Р.А.; Соколова, Е.В. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2013)
Бұл мақалада адам мінез – құлқындағы ауытқушылықтар мəселесі туралы сөз қозғалған, өйткені аталмыш мəселе соңғы жылдары көптеген зерттеушілердің назарын өзіне аударуда. Əлеуметтік нормалардың бұзылуы ретінде түсінілетін мұндай ауытқушылық бұқаралық сипат алуда. Əр сала мамандары бұл мəселеге əр қырынан қарауда. Зерттеушілер ауытқушылық мінез-құлықтың сан алуан түрлерін зерттей келе, əр түрлі ауытқушылығы бар субъектілердің бірқатар ерекшеліктерін атап көрсетіп, сипаттама береді. Қорыта келе, зерттеушілер ауытқушылық мінез-құлықты тудырушы “ішкі” себептер мен факторларды түйсіну түзетушілік жұмыста шешуші рөл атқарады деп түйіндейді.