Дарынды балаларды педагогикалық қолдау - Жылкыбаева М.С.; Қасаболат А.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2026)
Қазіргі уақытта дарынды балалармен жұмыс жасау барған сайын өзекті болуда. Мақалада дарындылық, педагог қызметі, білім беру ортасы, дарынды баланы қолдаудың жағдайлары сияқты ұғымдар қарастырылады. Баланың дарынды екенін тек мектептегі немесе мектептен тыс іс–шаралары арқылы ғана емес, оның өзі бастаған іс–әрекеттер арқылы да бағалау қажет. Мақалада баладан ерекше қабілеттер мен көшбасшылық қасиеттерді анықтау қажеттігі атап көрсетілген. Білім беру процесінде дарынды балаларға психологиялық–педагогикалық қолдау көрсету өте маңызды. Мақалада дарынды балалармен жұмыс жасағанжа назар аудару керек негізгі сәттер белгіленген.
Keywords: дарынды бала; дарындылық; педагог қызметі; білім беру ортасы; психологиялық–педагогикалық қолдау; көшбасшылық қасиеттер