ЫБЫРАЙ АТА – ҰЛАҒАТТЫ ҰСТАЗ - Раисова, З.С. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Ыбырай Алтынсарин - қазақтың ұстаздық-тәлімгерлік (педагогикалық) ұлағатын әлемдік деңгейге көтерген ұлы тұлға. Ыбырай атамыздың өміріне, шығармашылық жолына және ғылыми жетістіктеріне шолу жасау және қазіргі уақыттағы қазақ жастары үшін Ыбырай Алтынсарин қалдырған өсиетінің өзекті болып табылатындығын көрсету.
Keywords: ағартушы; өнер; білім; тәрбие; еңбек