Кәсіби қазақ тілі - Байменова, Б.Ж.; Ловцова, Д.П. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Жұмыс қазақ тіліндегі сөздерді сауатты оқуға, мәтіндерді мазмұндауға, лексикалық тақырыптарды меңгеруге, сауатты жазуға дағдыландыруға, өзге ұлттың мәдениетімен жақын таныстыруға, мамандыққа қатысты терминдер арқылы тілдік қорын молайтуға, олардың мағынасын ажырата білуге, білімдерін толықтыруға көмектеседі және аталған мамандықтар бойынша тіл үйренушілерге жан-жақты мағлұматтар беретін құрал болып табылады. Бұл оқу-әдістемелік құралы (орыс тілді студенттерге арналған) болашақ педагог мамандарының оқу үдерісінде қазақ тілін кәсіби қырынан меңгерту тұрғысынан тәжірибелік сабақтарда пайдалану мақсатында жазылған.