КОМПЬЮТЕРЛІК КӨЗДІҢ КӨМЕГІМЕН ОБЪЕКТІЛЕРДІ ТИІМДІ ИДЕНФИКАЦИЯЛАУ - Құлажан, Ә.Е.; Абатов, Н.Т. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Берілген мақалада компьютерлік көздің өндірістің әр түрлі салаларында көру ақпаратын жинау мен талдауға байланысты, компьютерлік (машиналық) көру арқылы мәтін объектілерін сәйкестендіру,сонын ішінде адамды толық алмастыра отырып міндеттерді орындауға арналған тәсілдер мен әдістер жүргізілді. Олар белгілі бір бейне тізбегі, түрлі камералардан немесе үшөлшемді деректерден, сканерленген суреттерден және т.б. белгілер ұсынылатын суреттерден ақпарат алынады.
Keywords: компьютерлік көз; ақпараттық қауіпсіздік; идентификация; бейнені тану теориясы; ОСТ; бинаризация