УНИТАРЛЫҚ КЕҢІСТІКТЕГІ СЫЗЫҚТЫ ОПЕРАТОРЛАР - Есекен, А.Қ.; Асканбаева, Г.Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Сызықтық алгебра - векторларды, векторлық кеңістіктерді, сызықтық бейнелеулерді және сызықтық теңдеулер жүйесін зерттейтін алгебраның маңызды бір бөлігі. Векторлық кеңістіктер математикада және оның қолданбалы қосымшаларында кездеседі. Сызықтық алгебра абстрактілі алгебра мен функционалдық талдауда кеңінен қолданылады және жаратылыстану ғылымдарында да қолданылады.
Keywords: евклидтік кеңістік; унитарлық кеңістік; ортогональды жүйе; ортагональды базис; ортонормаланған жүйе; ортонормаланған базис; ортогональды толықтыру; операторлар; түйіндес операторлар; өз-өзіне түйіндес операторлар; симметриялы; эрмитовты; унитарлы; қалыпты операторлар