ФИЗИКА САБАҚТАРЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ОҚУ САУАТТЫЛЫҒЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ ЖОЛДАРЫ - Сапиева Д.М.; Нупирова А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мектеп оқушылары арасында оқу сауаттылығының деңгейі төмендеуі Қазақстанда кең таралған мәселе. Мәселені шешу, педагогтарға байланысты. Бұл мақала, физика пәнінде оқу сауаттылығын дамыту жолдарын, тапсырмалар әдістемесін қарастырады. Зерттеу барысында талдау, салыстыру, бақылау әдістері қолданылды. Үш түрлі тапсырмалар категориясын қолданып, оқу сауаттылық деңгейін айтарлықтай көтеруге мүмкіндік бар.
Keywords: оқу сауаттылығы; зерттеу; физика; талдау; тапсырмалар құрастыру; мәтінмен жұмыс; ғылым