ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУДІҢ НЕГІЗГІ ИДЕЯСЫ - Ерсарина, Л.Е.; Байдалинова, С.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл мақалада Ыбырай Алтынсариннің шығармалары арқылы инклюзиввті білім берудің негізгі идеясы қарастырылған. Ыбырайдың шығармалары қаншама жылдар өтсе де маңызын әлі күнге дейін жоймады. Оның шығармаларының білім мекемелеріндегі балаларды тәрбиелеу бағытындағы тәрбиелік мәнінің алатын орны ерекше. Осы орайда білім ошағымызда Ыбырайдың өшпес мұраларын өскелең ұрпаққа мұра етіп насихаттау, оның шығармаларын оқушыларға дәріптеп, үлгі тәлім-тәрбие беру.
Keywords: оқыту; тәрбиелеу; инклюзия