ОҚУШЫЛАРҒА ТАРИХИ САНАНЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУДАҒЫ «ҚАЗАҚ ХАЛҚЫНЫҢ ҰЛТ–АЗАТТЫҚ КӨТЕРІЛІСТЕРІ» БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ РӨЛІ - Бектұрғанов, Қ.Б.; Әлім, Н.Ә. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада оқушылардың бойында тарихи сананы жаңғыртуға бағытталған мұғалімнің ӛзіндік бағдарламасы ұсынылады. Қазақ халқының ұлт–азаттық көтерілістеріне ғылыми талдау жасалып, мектеп оқулықтарында мүлдем қарастырылмаған және өлке тарихына қатысты көтерілістер ұсынылған. Мақалада қазақ халқының ұлт–азаттық көтерілістер арқылы ұлттық нигилизмдік көзқарастарды болдырмаудың тетіктері қарастырылған.
Keywords: ұлттық нигилизм; ұлт–азаттық көтеріліс; бағдарлама; Digital history; заманауи оқыту дизайны; ұлт–азаттық қозғалыс