ИНТЕРАКТИВТІ НОВЕЛЛА - ПРОГРАММАЛАУ НЕГІЗДЕРІН ОҚЫТУДЫҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТӘСІЛІ («REBOOT: ALGORITHM OF MEMORY» ЖОБАСЫ НЕГІЗІНДЕ) - Келебаева А.Р.; Дәулетбаева Г.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада бағдарламалау негіздерін оқытуда мотивация мен қызығушылықты арттырудың жаңа тәсілдері қарастырылады. Автор «REBOOT: AlgorithmofMemory» атты интерактивті новелла жобасы негізінде геймификация мен сторителлинг элементтерін біріктіру арқылы оқыту процесін жетілдіру жолдарын ұсынады. Зерттеу нәтижесінде ойын мен нарративтің оқушының белсенділігін арттырудағы рөлі мен практикалық маңызы талданады.
Keywords: интерактивті новелла; геймификация; сторителлинг; бағдарламалау; Android