СПОРТТЫҚ КҮРЕС БӨЛІМІНДЕ ҰЖЫМДЫҚ ҚАЛЫПТАСТЫРУДАҒЫ - ОҚЫТУШЫ ЖАТТЫҚТЫРУШЫНЫҢ РӨЛІ - Жағыпар, М.С.; Біржікен, Е.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Мақалада спорттық күрес бөлімінде ұжымдық қалыптастырудағы – оқытушы жаттықтырушының рөлі туралы жазылған. Дені сау, мықты ұжым бар, бай салт-дәстүр мен жұрып тұрған бірыңғай міндеттері бар біртұтас мақсаты болып табылады, тамаша тәрбие құралы. Олар барлық еліктеуге тырысады, бірінші кезекте, чемпиондары мен спорт шеберлеріне. Сондықтан, мәдениет мінез-құлық, мысалы жоғары, олардың қарым-қатынасы кіші жолдастарына секциясы бойынша, үлкен тәрбиелік рөлі ойнайды. Дұрыс ұйымдастыруға тәрбиелеу бірыңғай талаптары мен тең құқықтары барлық мүшелерінің спорттық күрес мүмкіндік береді.
Keywords: тәрбие; ұжымдық қалыптастыру; жаттықтырушы; спорттық күрес; дені сау