ТӘРБИЕЛІК ҤДЕРІСТІ АРТТЫРУ РЕТІНДЕ ОТБАСЫ МЕН МЕКТЕП АРАСЫНДАҒЫ ӘЛЕУМЕТТІК СЕРІКТЕСТІК - Мендаулетова, Н.Ш.; Мендаулетов, А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада отбасы мен мектеп арасындағы әлеуметтік серіктестіктің маңызы қарастырылады. Автор ата–аналардың білім беру үдерісіне тартылуының тәрбиелік әлеуетті арттырудағы рөлін сипаттайды. Сондай–ақ, ата–аналармен өзара іс–қимылды жетілдіру, оларды мектеп өміріне белсенді араластыру жолдары қарастырылады. Мақалада мұғалімдер мен ата–аналардың ынтымақтастығының негізгі формалары, әдістері мен бағыттары талданады.
Keywords: әлеуметтік серіктестік; отбасы мен мектеп ынтымақтастығы; ата–аналардың білім беру үдерісіне қатысуы; педагогикалық қолдау; тәрбиелік әлеует