«ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ҚАЗАҚ ҚОҒАМЫНА ЕҢГІЗГЕН ӨЗГЕРІСТЕРІ, РУХАНИ-АДАМГЕРШІЛІК ДАМУЫНА ТИГІЗГЕН ЫҚПАЛЫ» - Байсаматова, Б.М.; Байсаматова, Ж.М.; Байсаматова, Ж.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Бұл мақалада Ыбырай Алтынсариннің еңбектерін талдай отырып, қазақ қоғамына еңгізген өзгерістері мен өзінің оқушылары арқылы барлық қоғамның рухани-адамгершілік дамуына қалай əсер еткені сөз етіледі. Ыбырай Алтынсариннің балаларға арналып жазған еңбек-тері əлі де өзінің өзектілігін жойған жоқ. Сол себепті де оларды білім беру бағдарламаларында қолдану жалғасуы керек екені айтылады. Мақсаты: Ыбырай Алтынсариннің еңбек жолын, еңбегін айта отырып, жаңа буын жас мамандарға рухани-адамгершілік дамудың қалай жүзеге асуын көрсету.
Keywords: өзгерістер; рухани даму; өзектілік; қолдану; қоғам; тəрбиелеу; еңгізген; танымдық; идеялық