Ы. АЛТЫНСАРИН –ХАЛЫҚ МАҚСАТЫ ҮШІН ҚУАТЫН АЯМАҒАН ҰСТАЗ - Омарова, А.; Келинбердиева, Ы.С.; Шалгимбеков, А.Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
Мақалада Ы. Алтынсарин – нағыз халықшыл жазушы, өмір шындығын озық идея тұрғысынан таныта білген кемеңгер суреткер, аса қажырлы қоғам қайраткері, заманының ең маңызды мəселесін көтеріп, жыр төккен азамат ақын, жаңашыл жазушы, сол жаңаның тынымсыз жаршысы туралы зерттелген мəлімет берілді.
Keywords: Ы. Алтынсарин; ұстаз; ірі тұлға; қоғам қайраткері; мектеп