І.ЕСЕНБЕРЛИННІҢ «ЖАНТАЛАС» РОМАНЫНДАҒЫ ФРАЗЕОЛОГИЗМ ҚҰРАМЫНДАҒЫ КӨНЕРГЕН СӨЗДЕРДІҢ СЕМАНТИКАСЫ - Серикбаева, Н.С.; Қанапина, С.Ғ.; Міркемел, А.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Ұсынылып отырған мақала – қазақ тілінің лексикологиясы аясында қарастырылатын көне сөздердің семантикалық өрісіне, көне сөздердің фразеологизмдер құрамындағы стильдік қызметіне арналады. Мақалада көркем шығарма тілінен терілген мысалдар талдауға түседі. Лексикологиялық, стилистикалық, этимологиялық талдаулар жасалады.
Keywords: фразеологизм; лексика; бедерсіз сөздер; "Жанталас" рома-нының; стилистиканың әдістерінің