БАСҚАРУ ЕСЕП ПЕН КОНТРОЛЛИНГТІҢ БАСҚАРУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Оразалинова, М.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада автор басқарушылық есептің контроллингтегі рөлі мен орнын ашады. Контроллинг – басқару әдісі, басқарудың біртұтас жүйесін қамтамасыз ететін ұйымдастырушылық, математикалық және ақпараттық үлгілердің жиынтығы. Басқару есебі кәсіпорын белгілеген жоспарды, стратегияны, бюджетті және т.б. орындау барысындағы барлық қаржы–шаруашылық қызметін көрсететін контроллингтің негізгі элементі болып табылады. және кәсіпорынның мақсаттарына барынша дәл қызмет ететін құралдар мен әдістерді қолдана отырып, басқарушылық шешім қабылдау мақсаттарына қызмет етеді.
Keywords: контроллинг; басқару есеп; контроллер; есеп; бақылау; басқару