ЦИФРЛАНДЫРУДЫҢ МЕКТЕПКЕ ДЕЙІНГІ БІЛІМ БЕРУ САЛАСЫНДАҒЫ ӘСЕРІ: МҮМКІНДІКТЕР МЕН ҚИЫНДЫҚТАР - Балаубаева, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада мектепке дейінгі білім беру мекемелерінде цифрлық технологияларды қолданудың өзектілігі мен тиімділігі қарастырылады. Цифрландырудың білім беру саласындағы мүмкіндіктері, педагогтардың жұмысын жеңілдету, балалардың шығармашылық және когнитивтік дағдыларын дамытуға әсері талданады. Сонымен қатар, цифрлық технологиялардың қолданылуы баланың денсаулығына әсер етуі мүмкін болатын тәуекелдер мен мәселелер де қарастырылған. Цифрландыруды дұрыс әрі тиімді пайдалану үшін педагогикалық тәжірибе мен білімнің қажеттілігі атап көрсетілген.
Keywords: цифрландыру; цифрлық технологиялар; ақпараттық ресурстар; инновациялар; баланың денсаулығы