Халықпыз, артықкөргенаттытақтан - Ақанов, Ш.К.; Асан, А.О. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Мақалада қазақтың ұлттық ойындары, оның ішінде ат үстінде ойналатын ойындар туралы баяндалады. Қазақ халқының қанына сіңген, жанына жақын жылқы жануары жөнінде сөз болады. Ат спортының Қазақстанда дамуы, Қостанай облысындағы «Қазақ тұлпары» зауытының жұмысы жəне балаларды ұлттық ойынға тартып, үйрету қажеттілігі айтылады. Ұлттық спортымызды дамытып, дəріптеу туралы ой қозғалады.
Keywords: киелі жылқы жануары; қазақтың ұлттық ойыны; көкпар; қыз қуу; атты баптау өнері