БІЛІКТІЛІКТІ АРТТЫРУ КУРСТАРЫНДА МҰҒАЛІМДЕРДІҢ БАЛАЛАРДЫ ТӘРБИЕЛЕУДЕГІ ЭТНОМӘДЕНИ ҚҰНДЫЛЫҚТЫҚ БАҒЫТТАРЫ: ПЕДАГОГИКАЛЫҚ СТРАТЕГИЯЛАР МЕН ӘДІСТЕМЕЛІК ТӘСІЛДЕР - Кожаниязова, А.Е.; Мускина, А.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақала оқушылардың этномәдени құндылықтарын тәрбиелеу саласындағы педагогтардың құзыреттілігін дамыту мәселелеріне арналған. Авторлар мұғалімдердің құзыреттілігінің негізгі аспектілерін, соның ішінде мәдени ерекшеліктерді білуді, мәдениетаралық қарым–қатынас жасай білуді қарастырады. Мақалада этномәдени құндылықтарды дамытуға бағытталған жұмыстың әдістері мен формалары, мысалы, этномәдени тақырыптарды оқу процесіне, жобалық қызметке, тақырыптық іс–шаралар мен тренингтерге біріктіру. Мақала толерантты қоғамды қалыптастыру үшін осы саладағы мұғалімдердің кәсіби ӛсуінің маңыздылығын көрсетеді.
Keywords: этномәдени құндылықтар; педагогикалық стратегиялар; біліктілікті арттыру курстары; білім беру жүйесі; тәрбиелеу үрдісі