ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫНДАҒЫ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР - Самбулатова, Г.Ш.; Айсенова, Ж.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада Ыбырай Алтынсарин шығармаларындағы ұлттық құндылықтарға басты назар аударылды. Сондай –ақ еңбне, адамгершілік,өнер,білім,отбасы тәрбиесі бала тәрбиесінде алатын орны аса маңызды және ол шәкірт бойында ұлттық құндылықтарды дарытуда басты құрал бола алатыны қарастырылады.
Keywords: ұлттық құндылықтар; заманауи білім беру; адамгершілік тәрбие