SOFT SKILLS ДАҒДЫЛАРЫНЫҢ ЗАМАНАУИ ҚОҒАМ ЖАҒДАЙЫНДА ӨЗЕКТІЛІГІ - Санатбай, П.А.; Шалғынбаева, Қ.Қ.; Тауекелова, А.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада ұйым қызметкерлерінің жұмсақ, икемді soft skills дағдыларын дамытудың өзектілігі мәселесі қарастырылады. Авторлар қызметкерлердің softskillsу дағдыларын дамытуға арналған халықаралық компаниялардың, шетелдік ғалымдардың зерттеулерін талдап, деректерді жинақтап, мамандардың осы дағдыларды дамытудың ең тиімді шарттары туралы тұжырымдар жасады. Шетелдік жоғары оқу орындарының тәжірибесін талдау нәтижелері және өз тәжірибесінің негізінде авторлар өз жұмыстарында softskills дағдыларын дамытудың үлгі моделін сипаттайды.
Keywords: заманауи қоғам; soft skills дағдылары; hard skills дағдылары; коммуникация