НЕГІЗГІ МЕКТЕПТЕ ГЕОМЕТРИЯНЫ ОҚЫТУ ПРОЦЕСІНДЕ ОҚУШЫЛАРДЫҢ ЗЕРТТЕУ ДАҒДЫЛАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ШАРТТАРЫ - Байзахова, Г.Р.; Шунгулова, З.И. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2024)
Мақалада қазіргі заманғы білім берудің басым міндеті мектеп оқушыларының зерттеу дағдыларын дамыту арқылы білім мен дағдыны ғана емес, сонымен қатар есептерді өз бетінше шешуге және сыни ойлауға дайындықты қалыптастыруға болатыны туралы мәселе қарастырылған. Негізгі мектеп жағдайында «Геометрия» пәні өзінің қолданбалы бағыты мен логикалық құрылымының арқасында зерттеу дағдыларын қалыптастыруға кең мүмкіндіктер береді. Бұл мақала геометрияны оқыту процесінде оқушылардың зерттеу дағдыларын табысты қалыптастыруға ықпал ететін педагогикалық жағдайларды зерттеуге арналған.
Keywords: білім беру жүйесі; логикалық ойлау; математикалық бейнелерді пайымдау әрекеттері; зерттеу жұмысы