БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ БАЛАЛАР МЕН ЖАСТАРДЫ ТӘРБИЕЛЕУДЕ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ МЕҢГЕРТУ - Тажибаева, Б.К.; Садыкова, Б.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада физика және информатика сабағында ұлттық құндылықтарды білім алушыларға меңгерту жолдары қарастырылады. Физикалық ұғымдарды ұлттық таным дүниесі арқылы оқушыларға түсіндірудің маңызы зор. Бүгінгі оқушыларымыздың білім мен біліктілігіне, санасы мен тәрбиелілігіне байланысты. физика және информатика сабағында ұлттық құндылықтарды білім алушыларға меңгерту жолдары. Физика және информатика пәндерін оқытудағы өз тәжірибемізде оқушыларға ұлттық тәлім–тәрбие беруге, қазақтың тұрмыстық салт–дәстүрлері, әдет–ғұрыптары туралы түсінік беруге болатынынына кӛзіміз жетті.
Keywords: физика; информатика; құндылық; адамгершілік; білім алушылар