ӨШПЕСТЕЙ ІЗ ҚАЛДЫРДЫ МҰРАЛАРЫҢ - Бисембаева, Ж.К.; Ақмырза, А. (publisher of Kostanay state pedagogical university, 2020)
ұл мақалада Абай өмірінің өткені мен бүгінгісі жайында сонымен қатар Абай есімімен байланысты тарихи орындар жөнінде əңгімеленеді. Сондай-ақ бұл мақалада ұлы Абай өмірі мен шығармашылығына қатысы бар тың деректермен де таныса аласыздар. Бұл мақала поэзия дүлдүлі Абай Құнанбаевтың туғанына 175 жылдық мереке қарсаңында шығарылып отыр. Мақаладан Абайдың ұрпақтары мен ақындық айналасының естелік əңгімелерімен таныса аласыздар.
Keywords: рухани еңбек; тағылымды тарих; поэзия дүлділі; асыл қазына; өшпес мұра