ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ МАЗМҰНЫ – МАТЕМАТИКА ТІЛІ ЖӘНЕ ТІЛДІК МАҚСАТТАР - Дауренбекова, А.Т.; Исмагулова, К.А.; Құсайын, О.Т. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Бұл жобада жаңартылған білім бағдарламасы негізінде математика пәнінен оқушыларға білім беріп қана қоймай, олардың математикалық тілде сөйлей білуі үшін тілдік мақсатты орынды қолдану керектігі айтылады. Мұғалім оқушылардың рухани деңгейін оятып, тәрбиелік құндылықтарын арттырып, пәнге қызығушылығын дамыту керек. Оқушыларға ғылыми білім беру, оларды шығармашыл, қабілетті жеке тұлға етіп қалыптастыруда тілдік мақсаттың маңызы зор. Аннотация
Keywords: жолдау; рухани жаңғыру; математика; математикалық сауаттылық; ұлттық құндылық; тілдік мақсат; стратегия