ОҚУШЫЛАРДЫҢ ҚАБІЛЕТІН ҚАЛЫПТАСТЫРАТЫН МУЗЫКАЛЫҚ- ТЕАТРЛАНДЫРЫЛҒАН ІС-ӘРЕКЕТ - Тулебаева, З.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Мақалада оқушылардың қабілеттерін дамыту үшін музыкалық-театрландырылған іс-әрекеттердің маңыздылығы ашылып көрсетілген. Сонымен қатар театр және театрлық ойындардың анықтамасы беріліп, түсіндіріліп кетті.Және де театрландырылған ойынды дамытудың негізгі бағыттарының мәселелері қозғалды. Театрланған іс-әрекет баланың шығармашылығы үшін үлкен мүмкіндіктерді ашады, оған іс-қимылдарды дыбыстауға, орындау үшін музыкалық аспаптарды, өз кейіпкерінің бейнесін таңдауға мүмкіндік береді.
Keywords: коммуникативті сапа; диалог; монолог; театрлық ойын; театр; дамытушы ойындар; қуыршақ театры