ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА ҚОҒАМ МЕН БІЛІМ БЕРУДІҢ ДАМУЫНДАҒЫ ЗАМАНАУИ ЦИФРЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР - Куйшинова З.Ш. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Өзектілігі: Қазіргі таңда цифрлық технологиялар қоғам мен білім беру саласының барлық бағыттарына еніп, оқыту мен тәрбиелеу үдерісін түбегейлі өзгертіп отыр. Әсіресе қазақ тілі мен әдебиет пәнін оқытуда инновациялық технологияларды пайдалану оқушылардың қызығушылығын арттырып, шығармашылық қабілетін дамытуға мүмкіндік береді. Сондықтан заманауи цифрлық технологияларды тиімді қолдану — білім сапасын арттырудың маңызды тетігі болып табылады. Мақсаты: Қазақ тілі мен әдебиет сабақтарында цифрлық технологияларды қолданудың тиімді жолдарын анықтау, оқушылардың танымдық белсенділігі мен шығармашылық қабілеттерін арттыру және заманауи білім беру кеңістігінде цифрлық мәдениетті қалыптастыру.
Keywords: цифрлық; тиімді қолдану; заманауи; білімді; тәрбиелеу