ЫБЫРАЙ ШЫҒАРМАЛАРЫНДАҒЫ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР МƏСЕЛЕСІ - Аймағамбетұлы, Р. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Ы.Алтынсарин еңбектерінің қазіргі қоғамдағы білім мен тəрбие мəселелерінде алатын орны талданады. Мектеп оқушыларының тəрбиесі мен білім алу жолындағы ағартушы шығармаларының орны көрсетілген. Ұлы ағартушының есімін ұрпаққа ұлықтау жолында бірнеше ұсыныстар берілген.
Keywords: интеллигенция; білім; тəрбие; оқыту; патша үкіметі; қазақ қоғамы; ұлт