Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН Я. П. ЯКОВЛЕВ - Мырзағалиева, Күлзада Мешітбайқызы (My University, 2019)
Бұлмақалада ағартушы Ы.Алтынсарин мен Торғай уезінің бастығыЯ.П.Яковлевпен қызметтік қарым-қатынаста болғаны баяндалады. Ы.Алтынсариннің профессор Н.И.Илминскийге жолдаған жəне Я.П.Яковлевтің Торғай облыстық əскери генерал-губернаторы мен вице-губернаторына жолдаған хаттарынан олардың бір-біріне деген құрмет пен сыйласымдылығы сөз етіледі. В этой статье содержтся рассказ о служебных взаимоотношениях между Просвстителем И.Алтынсарина и Начальника Тургайского уьезда Я.П.Яковлева. В письмах И.Алтынсарина к профессору Н.И. Ильминскому и письмах Я.П.Яковлева к Тургайскому областному гинерал-губернатор и вице губернатору приведены вежливость и уважение к друг-другу. V etoy stat'ye soderzhtsya rasskaz o sluzhebnykh vzaimootnosheniyakh mezhdu Prosvstitelem I.Altynsarina i Nachal'nika Turgayskogo u'yezda YA.P.Yakovleva. V pis'makh I.Altynsarina k professoru N.I. Il'minskomu i pis'makh YA.P.Yakovleva k Turgayskomu oblastnomu gineral-gubernator i vitse gubernatoru privedeny vezhlivost' i uvazheniye k drug-drugu.
Keywords: Ыбырай; Яковлев; хат; Торғай; қызмет; Ыбырай; Яковлев; письмо; Торгай; должность; Ybyray; Yakovlev; letter; Trade; position