ТҰТҚАБАЙ ИМАНБЕКОВТЫҢ «ҮЛКЕН ҮЙ» ШЫҒАРМАСЫНДАҒЫ ТЕҢЕУДІҢ ЭТНОЛИНГВИСТИКАЛЫҚ СИПАТЫ - Қанапина, С.Ғ.; Қуанышбаева, Г.Ш. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Тілдегі теңеулер – бүгінгі ұлттық əдеби тілдегі бағзы заман өмірінің адам санасындағы ұқсату белгісінің көркемдік қуаты. Берілген мақала Тұтқабай Иманбековтың «Үлкен үй» романындағы теңеулердің этнолингвистикалық қолданысын зерттеуге арналған.
Keywords: теңеу; этнолингвистика; сөздік; мағына; құбылыс