ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚ – ҰЛТ БОЛМЫСЫ - Боканова, А.А.; Бекбулатова, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Берілген мақалада оқушылардың рухани–адамгершілік тәрбиесі қазіргі білім беру жүйесінің басты міндеті болып табылатындығы және білім беру үшін әлеуметтік тапсырыстың маңызды құрамдас бөлігі екендігі айқындалады. Кең білімді, үйлесімді тұлғаны тәрбиелеу, өз халқының дәстүрлерін құрметтейтін және қадірлейтін, оның рухани мәдениетін мақтан тұтатын Қазақстанның жаңа азаматын қалыптастыру ерекше маңызды және өзекті болып табылады.
Keywords: рухани–адамгершілік; ұлттық құндылықтар; ұлттық тәрбие; адамгершілік–патриоттық даму; құндылық